CAFEA

CAFEA DE SPECIALITATE MARCA HOTPIPES CU DIFERITE GRADE DE MACINARE: BOABE, ESPRESSO, FRENCHPRESS, IBRIC, MOKA POT, V60

Moka pot-ul este un recipient multifațetat din aluminiu care utilizează presiunea aburului, fiind metoda alternativă cea mai apropiată de a face espresso acasă, prin prisma rezultatului final. Moka pot-ul este o altă invenție italienească, avându-l ca protagonist pe Luigi De Ponti, brevetată abia în anul 1933 de Alfonso Bialetti, sub numele de Moka Express. Specialiștii în industrie spun că numele dispozitivului vine de la orașul portuar Mocha, din sud-vestul Yemenului, inima comerțului mondial cu cafea arabica între secolele XV și XVIII.

Moka pot-ul a devenit popular abia după sfârșitul celui de-al doilea Război Mondial, compania italiană reușind să vândă peste 20 de milioane de exemplare într-un singur deceniu. Și astăzi, cele mai populare exemplare sunt Moka Express-urile produse de Bialetti, dispozitivele devenind un simbol iconic, expus în muzeele de Artă Decorativă și Artă Industrială din întreaga lume.

Prăjitorii noștri spun că principiul preparării acestui tip de cafea de origine este relativ simplu: apa rece este plasată în camera de brew sau camera cu presiune, aflată în partea de jos a aparatului.  Aburii formați prin încălzirea apei, ajunse la temperatura de fierbere, trec prin stratul de cafea măcinată și sunt filtrați, ajunâng în compartimentul superior unde cafeaua este gata preparată.

Cafeaua la moka pot este foarte populară pentru că se face acasă, rapid și simplu, nu este costisitoare, iar un aparat poate fi dimensionat pentru 2, 4, 6, până la 12 cafele de specialitate. Fierbătorul a fost promovat ca fiind o soluție de a face espresso acasă. Cafegii spun că este un mit și că doar un espressor poate să facă un espresso, asta pentru că presiunea într-un Moka Pot este de aproximativ 1 bar, de 9 ori mai mică decât într-un aparat de espresso.

Dacă este făcută corect, cafeaua proaspăt prăjită poate fi excelent de aromată și îndrăzneață, dar atunci când nu sunt respectați pașii, cafeaua capătă un gust amar, înțepător.

Call Now Button