CAFEA

CAFEA DE SPECIALITATE MARCA HOTPIPES CU DIFERITE GRADE DE MACINARE: BOABE, ESPRESSO, FRENCHPRESS, IBRIC, MOKA POT, V60

Hario V60 este una dintre cele mai populare ustensile pentru prepararea a cafelei, deși filtrul manual necesită o implicare continuă. Istoria V60 este foarte interesantă și pornește odată cu înființarea companiei japoneze Hario, în anul 1921. Timp de 30 de ani, Hario care înseamnă în japoneza veche „regele sticlei”, a produs recipiente și ustensile din sticlă termorezistentă pentru laboratoare, centre de cercetare științifică și industriile chimice. După 1957, compania și-a extins linia de producție cu accesorii de bucătărie, printre care și cele destinate ceaiului sau cafelei. Tsuruoka san a creat primul prototip al pâlniei conice de sticlă, denumită V60, dispozitiv construit din sticlă Hario, care folosea 100% minerale naturale pentru a rafina geamul termorezistent, făcându-l ecologic. De ce V60? Pentru că, privind conul din lateral, vom vedea un V (vector) cu un unghi de 60°. Pâlnia este prevăzută cu niște nervuri spiralate proeminente care au rolul de a asigura un spațiu între filtrul de hârtie și pereții dripperului, permițând aerului să circule și cafelei măcinate să fie extrasă uniform.

Succesul mondial al filtrului de cafea V60 a pornit mulți ani mai târziu în cafenelele din Seattle, (Washington), renumite pentru revoluționarea istoriei moderne a cafelei. Mai mult, în anul 2007, V60 a primit premiul „Good Designdistincție acordată produselor care îmbunătățesc calitatea vieții, a industriilor și a societății.

Dacă, în primă fază, filtrul de cafea măcinată V60 a fost produs din sticlă și ceramică, cu timpul, Hario a diversificat și stilul produsului, propunând conuri din plastic sau metal,  ultima variantă fiind cea din cupru care, datorită conductivității termice ridicate, permite o extracție foarte bună.

Măcinătura pentru filtru de cafea V60 este potrivită și pentru chemex, kalita, kinto sau dripper. Prăjitorii noștri spun că riscul de eroare este destul de redus, atunci când folosești acest tip de preparare a cafelei. Filtrele manuale de hârtie au o capacitate imbatabilă de a reda cea mai curată variantă a cafelei de specialitate, cu un corp ușor și arome intense.

Call Now Button