Cafea Columbia 1kg

150,00 lei

Cafea boabe, 100% arabica, cu note de alune, lămâie și ciocolată.

Alege AICI gradul de măcinare al cafelei de origine:

  • Cafea boabe
  • Macinata - Espresso
  • Macinata - Frenchpress
  • Macinata - Ibric
  • Macinata - Moka pot
  • Macinata - V60
Golește

Livrare în Cluj-Napoca – GRATUIT la plata cu cardul 

Livrare în România – GRATUIT la comenzi peste 150 lei (15 lei în raza de acoperire SAMEDAY)

SKU: columbia-1 Categorii: ,

Descriere

COLUMBIA,

Regiune: Nariño

Fermă: La Arboleda

Producător: diverși producători locali

Specie: Arabica

Relief: muntos

Altitudine: 1500 – 1800 m

Varietate: Red caturra, Colombia

Recoltare: martie – iunie

Povestea cafelei

Călătoria senzorială a boabelor de cafea pornește de la Arboleda, un teritoriu de aproximativ 6000 de hectare, situat în regiunea Nariño, un miracol al Americii de Sud, cu un relief unic, străbătut de Anzii Cordilieri, între Oceanul Pacific și Pădurea Amazoniană

Arboleda este cunoscută pentru climatul montan răcoros și temperaturile mult mai scăzute decât în restul țării. În cea mai mare parte a anului, temperaturile variază între 14 și 23 °C, dar în anotimpul răcoros nu depășesc o medie de 12 °C.

Producția de cafea, la altitudini mari, poate fi o provocare, dar și o garanție a calității.

Boabele de cafea Columbia Chiva provin de la o serie de producători locali, care le recoletază manual, în cantități mici (între 4 și 10 saci), și le colectează la stația de spălare din Arboleda.

Chiva este denumirea autobuzului clasic columbian, întâlnit în satele mici, din zonele montane, cu pante abrupte. Microloturile excepționale, uneori de doar câteva zeci de kilograme, se găsesc greu, dar au o calitate aparte. La fel și autobuzele Chiva care circulă încet și anevoios, pe potecile accidentate. Asemănarea dintre cele două, a stat la baza alegerii numelui acestui tip de cafea.

Banexport, producătorul și exportatorul de cafea al cooperativei din Arboleda, sprijină fermierii locali prin diverse programe, încurajându-i să-și îmbunătățească calitatea muncii. Inginerii agronomi ai companiei se întâlnesc cu fiecare fermier în parte pentru a discuta problemele uzuale, dar și soluțiile de extindere pe termen lung.

Recoltarea boabelor de cafea se face, selectiv, o dată la 20-30 de zile. Este spălata, în totalitate, de trei ori și procesată în stații tradiționale. Apoi boabele de cafea sunt lăsate să fermenteze între 15 și 18 ore, la o temperature controlată. Uscarea se face în sere, dar se folosesc și uscătoare mecanice sau case Elba (un tip de uscător solar cu acoperiș retractabil).

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Cafea Columbia 1kg”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Call Now Button