El Salvador F1 250g

(O recenzie client)

60,00 lei

Cafea de specialitate, proaspăt prăjită, boabe sau măcinată, 100% Arabica, cu arome intense de fructe tropicale și un finish spicy, note de ananas, cireșe, prune, zmeură și o dulceață de trestie de zahăr. Utilizarea soiului centroamericano F1 și a fermentării anaerobe, precum și caracterul inovativ al culturii, stau la baza unicității gustului boabelor de cafea proaspăt prăjite.

Alege AICI gradul de măcinare al cafelei de origine:

  • Cafea boabe
  • Macinata - Espresso
  • Macinata - Frenchpress
  • Macinata - Ibric
  • Macinata - Moka pot
  • Macinata - V60
Golește

Livrare în Cluj-Napoca – GRATUIT la plata cu cardul 

Livrare în România – GRATUIT la comenzi peste 150 lei (11 lei în raza de acoperire SAMEDAY)

SKU: f1 Categorie:

Descriere

EL SALVADOR,

El Divisadero, F1

Continent: America Centrală

Țară: El Salvador

Regiune: El Divisadero

Relief: muntos și vulcanic

Fermă: Finca Divisadero

Producător: Mauricio Salaverria

Altitudine: 1600 m

Specie: Arabica

Varietate: F1 centroamericano

Recoltare: decembrie – martie

Tip de recoltare: manuală

Proces: fermentare anaeroba, mese de uscare

Note: ananas, cireșe, prune, zmeură și trestie de zahăr

 

Nota prăjitorilor

Prăjitorii noștri spun despre boabele de cafea de la El Divisadero că însumează, într-un singur cuvânt, inovația. Asta pentru că Mauricio Salaveria, cel care administrează alte cinci ferme, este recunoscut pentru spiritul său creativ, meticulozitatea și originalitatea cu care reușește să experimenteze diferite combinații de soiuri și procese.

Cele 6 hectare de sol argilos și vulcanic sunt situate la o altitudine de 1600 de metri deasupra nivelului mării, fiind premiate de specialiștii de la Cup of Excellence, cea mai prestigioasă competiție de cafea din lume. Pentru acest microlot, Mauricio a folosit soiul centroamericano F1 (un hibrid între Sudan rumé și Sarchimor) și a procesat cafeaua natural prin fermentare anaeroba. Boabele de cafea au fost închise ermetic în butoaie, la cea mai scăzută temperatură, unde au fermentat 36 de ore. După ce au fost uscate pe mese câteva săptămâni, cireșele de cafea au fost mutate în lădițe de lemn pentru a se aera timp de o lună. Rezultatul: caracteristici unice, note inovatoare.

1 recenzie pentru El Salvador F1 250g

  1. Luca Ramona

    Il recomand tuturor celor carora le place cafeaua buna.

Adaugă o recenzie

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *