Cafea Ethiopia Bio 1kg

190,00 lei

Boabe de cafea, 100% arabica, cu note florale și spicy, gust de caise și miere.

Alege AICI gradul de măcinare al cafelei de origine:

  • Cafea boabe
  • Macinata - Espresso
  • Macinata - Frenchpress
  • Macinata - Ibric
  • Macinata - Moka pot
  • Macinata - V60
Golește

Livrare în Cluj-Napoca – GRATUIT la plata cu cardul 

Livrare în România – GRATUIT la comenzi peste 150 lei (15 lei în raza de acoperire SAMEDAY)

SKU: Nu se aplică Categorii: ,

Descriere

ETHIOPIA,

Regiune: Jimma – Goma

Fermă: Botto

Producător: Mustafa Mohamed Ali

Specie: Arabica

Relief: muntos

Altitudine: 1950 – 2000 m

Varietate: Arabica

Recoltare: decembrie – ianuarie

Povestea cafelei

Călătoria boabelor de cafea, 100% arabica, pornește de la ferma lui Mustafa Mohamed Ali. Situată în sudul orașului Jimma, cel mai mare oraș din sud-vestul Etiopiei, în statul Oromia, ferma Botto are o istorie de peste 40 de ani. 

Familia lui Mustafa Mohamed Ali este cunoscută pentru istoria de lungă durată în industria cafelei de specialitate din Etiopia. În anul 1950, tatăl lui Mohamed Ali, se ocupa de o serie de loturi agricole, aflate în districtul Goma. Bărbatul vindea, la acea vreme, primele recolte de cafea comercianților yemeni care obișnuiau să călătorească prin satele etiopiene pentru a descoperi cele mai bune boabe de cafea arabica. După ce și-a finalizat studiile în Egipt și a devenit Imam (conducător de moschee, comunitate locală), tatăl lui Mohamed Ali a reușit să sudeze legături cu o serie de comercianți străini datorită cărora afacerea familiei s-a dezvoltat rapid.

Din dorința de a păstra vie moștenirea familiei, Mohamed Ali a cumpărat, la începutul anilor 80, o serie întreagă de loturi de teren, aflate în imediata vecinătate a pământului deținut de tatăl său. Astăzi, producătorul se ocupă de cele 10.5 hectare de teren agricol ale familiei, plantate cu arbori de cafea, de o parte și de cealaltă a drumului care urcă spre sat, la o altitudine de peste 2000 de metri.
 
Până în anul 2018, producătorii mici erau obligați să își vândă cafeaua unui intermediar sau către EXC – Coffee Ethiopian Commodity Exchange, în capitala Etiopiei, Addis Ababa, organism care centraliza vânzările internaționale, trasabilitatea fiind, de multe ori, pusă sub semnul întrebării. Grație noilor schimbări legislative din EtiopiaMustafa Mohamed Ali și-a cimentat independența, reușind să stabilească căntacte directe cu furnizori din SUA și Europa.

În anul 2018, Marjorie, inginer agricol al furnizorului nostru, Belco, a vizitat pentru prima oară livezile lui Mustafa Mohamed Ali. În urma expertizei sale, metodele de procesare și de uscare a cireșelor de cafea au fost vizibil îmbunătățite, implementându-se o serie de practici eco-friendly, printre care și utilizarea eficientă a apei. În continuare, Jacques și Shambé, specialiști în industria cafelei, care lucrează la sediul Belco din capitala Addis Abeba, îi oferă consultanță lui Mohamed Ali și fermierilor săi pentru ca întregul proces să se desfășoare conform celor mai înalte standarde.

Deși se procesează și natural, această varietate, crescută de Mohamed Ali la altitudini ridicate, este procesată honey, în condiții ecologice. Fiecare ceașcă de cafea dezvăluie o diversitate aromatică, note florale și spicy, dar și fructate.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Cafea Ethiopia Bio 1kg”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Call Now Button