CAFEA KENYA 1kg

210,00 lei

Cafea de specialitate, proaspăt prăjită, boabe sau măcinată, 100% Arabica, cu note dulci de melasă, zahăr caramelizat și arțar, arome de roșii coapte, vanilie, tutun și căpșune.

Alege AICI gradul de măcinare al cafelei de origine:

  • Cafea boabe
  • Macinata - Espresso
  • Macinata - Frenchpress
  • Macinata - Ibric
  • Macinata - Moka pot
  • Macinata - V60
Golește

Livrare în Cluj-Napoca – GRATUIT la plata cu cardul 

Livrare în România – GRATUIT la comenzi peste 150 lei (15 lei în raza de acoperire SAMEDAY)

SKU: Nu se aplică Categorii: ,

Descriere

Continent: Africa

Țară: Kenya

Regiune: Thika

Relief: vulcanic

Fermă: Oreti

Producător: Boyce Harries

Altitudine: 1585 m

Specie: Arabica

Varietate: SL 28, SL 34, SL 14, Ruiru 11

Recoltare: octombrie – ianuarie

Tip de recoltare: manuală

Proces: spălare

Note: melasă, zahăr caramelizat, arțar, roșii, vanilie, tutun, căpșune

Nota prăjitorilor

Calătoria senzorială a boabelor de cafea proaspăt prăjite pornește la ferma Oreti din Kenya, a cărei plantație se întinde pe 35 de hectare de soluri vulcanice. Boyce Harries face parte din cea de-a cincea generație de fermieri a familiei sale, cunoscută în industria cafelei de specialte încă din anul 1904. Numele moșiei africane a fost dat după o insulă din Noua Zeelandă, unde bunicul lui Boyce și-a întâlnit dragostea vieții sale. Tot el a plantat, în 1961, primele 17 hectare de SL 14 pe care urmașii săi le-au păstrat datorită calității desăvârșite.

Și astăzi, familia Harries, cultivă soiuri destul de neobișnuite pentru Kenya: Red Bourbon, SL 14, SL 28, SL 34, Ruiru 11. Pe lângă cunoștințele vaste, simțul organizatoric și profesionalismul său, Boyce ne-a impresionat prin felul în care are grijă de oamenii lui. Cele două ferme pe care le manageriază susțin 40 de angajați și alți 300 de sezonieri. De curând, fermierul a deschis propria școală de asistenți medicali pentru a putea avea grijă de copiii angajaților.

Soția lui, Jacqueline, este deja celebră în industria cafelei, fiind cu adevărat pasionată de caracteristicile, profilul și aroma fiecărei cireșe de cafea. Tocmai din acest motiv, cafeaua boabe produsă la La Libertad îi poartă numele (Jacqueline’s) și a fost adesea premiată la Cup of Excelence, cea mai prestigioasă competiție de cafea din lume. Cireșele acestei cafele sunt recoltate la maturitate, fermentate într-un tanc special pentru 24-48 de ore, spălate și notate în funcție de densitate, uscate la soare și uscate pe paturi pentru alte 10-16 zile.

Recenzii

Prăjitorii noștri de cafea îți mulțumesc că ne-ai ales.

Dacă a ajuns la tine o pungă de fericire, atunci te rugăm să ne spui cum a fost să guști din ea.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Call Now Button